Flanders Fields Dagtrip

Flanders Fields Slagvelden van de Eerste Wereldoorlog en optioneel nablijven voor de Last Post Ceremonie

Flanders Fields Slagvelden van de Eerste Wereldoorlog en optioneel nablijven voor de Last Post Ceremonie

Ervaar met Quasimodo Tours een persoonlijke en beklijvende minibustrip langs Passendale, Hill 60, Messines Ridge, het private museum Hooge Crater in Zillebeke, diverse Britse, Gemenebest- en Duitse begraafplaatsen, loopgraven en bunkers, de Menenpoort en tal van Australische, Nieuw-Zeelandse, Canadese, Britse en Ierse monumenten, kortom, alle highlights. De verhalen van Quasimodo Tours brengen 4 jaar afschuwelijke oorlog in de Ieper Salient letterlijk in beeld. Wie wil, kan na de tour in Ieper blijven om de Last Post ceremonie om 20.00u. mee te maken.


Flanders Fields of de Ieperboog. We herdenken het verleden met de hoop op een betere toekomst

 'We zullen doorgaan' 

Sinds 1990 organiseren wij Engelstalige dagtrips naar Flanders Fields vanuit Brugge. We zijn echter niet van plan om onze 30 jaar ervaring en passie voor het onderwerp zomaar op te geven.Ten gevolge van de Covid-19 crisis en de na-effecten op het internationaal reizen zal er voor U veel veranderen in de eerste maanden.  Vandaar dat wij met het initiatief starten om onze dagtrip ook in het Nederlands aan te bieden. Voor U een unieke kans om dat deel van de geschiedenis terug op te rakelen. En speciaal voor landgenoten hebben we er een speciaal prijsaanbod aan gekoppeld.

Waarom U als Belg de streek moet bezoeken?
Onze uitstap focust weliswaar voornamelijk op de legers van het Britse Gemenebest, maar nu er in zoveel regio's oorlog woedt, scherpt een bezoek aan de streek rond Ieper de vredesboodschap aan die deze omgeving uitdraagt.
Meer dan honderd jaar geleden lieten 600 000 mensen het leven in onze contreien en samen met de miljoenen getroffenen schreven ze een verhaal van verdriet, pijn en verlies dat we ons voor altijd dienen te herinneren.
Dankbare erkentelijkheid tegenover hen die streden voor het herstel van de vrede en de onafhankelijkheid van ons land is hier zeker op zijn plaats. Dit bezoek kan daartoe bijdragen. Daarvan zijn we overtuigd.

Om het met de woorden van J.M Edmonds te zeggen:
When you go home, tell them of us and say:
"For your tomorrow, we gave our today."

We hopen dat deze dag bijblijft, en dat we op die manier bijdragen aan
een betere wereld, zonder het waanidee dat oorlog een oorlog kan
beëindigen.

Information

Beknopt

Onmogelijk om in 1 dag alle belangrijke sites te bezoeken. Wij maken een selectie waarvan wij denken dat het U een inzicht kan geven en misschien is onze uitstap een incentive voor U om de streek nadien zelf te bezoeken. Een aantal van de plaatsen die we bezoeken zijn o.a. Tyne Cot Cemetery, Hill 60, De Meenseweg, een Duitse begraafplaats, de stad Ieper en de Menenpoort, Museum Hooge Crater en de Meenseweg, alsook verschillende gedenktekens voor de landen van het Britse Gemenebest en het na-effect dat deze oorlog tot op heden nog heeft op de streek wegens onontplofte munitie.

Download onze folder (PDF)
Download onze folder (JPG)

Practisch

Vertrek vanuit Brugge en duur van de trip van 9.15 u. tot ongeveer 18 u.

Optional : Last Post Ceremony

Wij bieden de mogelijkheid om na te blijven voor de Last Post Ceremonie die sinds 1928 elke avond om 20 uur plaats heeft onder de Menenpoort in Ieper. We organiseren dan een taxi service terug naar Brugge. We vragen slechts een kleine bijdrage hiervoor van € 20 p,p. Vraag ernaar bij het maken van uw boeking.

Pick up locaties

Indien uw accomodatie in Brugge meer dan 10 minuten wandelen verwijderd is van een pickup, organiseren we met plezier een hotel pickup. Wegens het beperkte aantal plaatsen hiervoor, graag aanvragen naar beschikbaarheid bij uw boeking. Op het einde van de dag wordt U op wandelafstand van de Markt in Brugge afgezet.


Booking Request